- Czas gotowania: 40 min
Składniki
Składniki na 4 porcje:
600g filetów z łososia bez skóry i ości
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
1 marchewka
1/2 pora
1/2 cukinii
8 pomidorów koktajlowych
3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta tymianku
szczypta oregano
sól i pieprz
folia aluminiowa
Przepis
Piekarnik rozgrzać do 200'C.
Łososia pokroić w duże kawałki. Cebulę, paprykę i pora pokroić na kawałki, marchewkę i cukinię pokroić w plasterki. Wymieszać oliwę, tymianek i oregano, dodać do warzyw i wszystko wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Warzywa delikatnie skropić wodą i położyć na wierzch łososia. Posypać solą i pieprzem. Przykryć naczynie folią aluminiową. Piec w piekarniku przez ok 35 minut.
Warzywa można zmieniać i dodawać według własnego upodobania. Łososia najlepiej skropić sokiem z cytryny by nadać rybie nowy smak. Smacznego :)