Łosoś z warzywami z piekarnika

Klaudia
Obiad
20.06.2016 19:39
Łosoś z warzywami z piekarnika
  • Czas gotowania: 40 min

Składniki

Składniki na 4 porcje:

600g filetów z łososia bez skóry i ości

1 cebula czerwona

1 papryka czerwona

1 marchewka

1/2 pora

1/2 cukinii

8 pomidorów koktajlowych

3 łyżki oliwy z oliwek

szczypta tymianku

szczypta oregano

sól i pieprz

folia aluminiowa

Przepis

Piekarnik rozgrzać do 200'C.

Łososia pokroić w duże kawałki. Cebulę, paprykę i pora pokroić na kawałki, marchewkę i cukinię pokroić w plasterki. Wymieszać oliwę, tymianek i oregano, dodać do warzyw i wszystko wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Warzywa delikatnie skropić wodą i położyć na wierzch łososia. Posypać solą i pieprzem. Przykryć naczynie folią aluminiową. Piec w piekarniku przez ok 35 minut.

Warzywa można zmieniać i dodawać według własnego upodobania. Łososia najlepiej skropić sokiem z cytryny by nadać rybie nowy smak. Smacznego :)