½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki żelatyny + 2 łyżeczki likieru + 2 łyżki wody cukier puder do słodkości według uznania 2 krople olejku śmietankowego (opcjonalnie, ale ja dałam) 1 cukier waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą sie ok. 2h. 2. Składniki 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1200g twarogu (użyłam z Piątnicy z wiaderka) 1 mała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) Fotografuję moją córkę, gdy skupiona coś rysuje przy stole, gdy nachyla się, aby powąchać kwiaty, które razem zasadziłyśmy lub gdy stawia pierwsze kroki w przygotowywaniu ciasta… Uwieczniam rozkwitające pąki drzew, białe chmury na błękitnym niebie, ćwiczę na moich ulubionych stylizacjach jedzenia, bo od tego zaczynałam przygodę z aparatem. Poprzez eksperymentowanie szukam własnego stylu w fotografii, ale wydaje mi się, że on ukształtował się jakoś sam. Patrzę potem na efekty moich działań i często się nimi z Wami dzielę. Patrzy na wyblakłe zdjęcia, czasem postukuje w nie lekko paluszkiem i pyta postaci na zdjęciu: 5. Żelatynę podgrzewamy z likierem i wodą tylko do rozpuszczenia się. Wciąż uczę się fotografii, bo wciąż mi jej mało i chcę więcej! 3. Twaróg przekładamy do miksera, dodajemy cukier waniliowy i cukier puder, miksujemy.