Czas przygotowania: 30 minut Składniki: - 1 opakowanie leczo Poltino - 1 duża cebula - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 jajka - oliwa z oliwek - sól - czarny pieprz - 1/2 łyżeczki papryki - szczypta ostrej papryki - natka pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, cebulę drobno kroimy, a czosnek siekamy. Na blogu znajdziecie kilka przepisów (szakszuka z fetą, szakszuka ze szpinakiem, szakszuka z ciecierzycą, szakszuka klasyczna), a ja dziś nieco zmodyfikowałam to danie i do jego przygotowania wykorzystałam leczo. Następnie wrzucamy zamrożone leczo i koncentrat pomidorowy, zmniejszmy ogień i dusimy, aż warzywa się rozmrożą i płyn delikatnie odparuje. Robiliście ją kiedyś na śniadanie lub jako inny posiłek w ciągu dnia? W uduszonych warzywach robimy dwa dołki i wbijamy w nie jajka. Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to serdecznie Was namawiam do jej przygotowania.