Naleśniki z twarogiem

Rurka
Desery
12.04.2018 17:19
Naleśniki z twarogiem
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Składniki (na około 10  małych naleśników):

Ciasto naleśnikowe:

-1 jajko

-2 szklanki mąki

-1 szklanka wody gazowanej

-0,5 szklanki mleka

-3 łyżki cukru

-szczypta soli

-2 łyżki oleju

Farsz:

-1 twarożek

-5 łyżek cukru

-cukier waniliowy

Przepis

Wykonanie:

  1. Trzepaczką mieszamy jajko z cukrem i solą.
  2. Dodajemy pozostałe składniki.
  3. Na koniec dodajemy olej.
  4. Mieszamy twarożek z cukrem i cukrem waniliowym.
  5. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
  6. Na połowie każdego rozkładamy farsz, składamy na pół, a później jeszcze raz na pół, czyli na ćwiartki.
  7. Ćwiartki smażymy jeszcze raz z obu stron.

UWAGA. Jeśli ciasto jest zbyt płynne, dodajemy mąki; jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleka.

Zapraszam na mojego bloga: https://rurkazkremem01.blogspot.com/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną