- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
Składniki (na około 10 małych naleśników):
Ciasto naleśnikowe:
-1 jajko
-2 szklanki mąki
-1 szklanka wody gazowanej
-0,5 szklanki mleka
-3 łyżki cukru
-szczypta soli
-2 łyżki oleju
Farsz:
-1 twarożek
-5 łyżek cukru
-cukier waniliowy
Przepis
Wykonanie:
- Trzepaczką mieszamy jajko z cukrem i solą.
- Dodajemy pozostałe składniki.
- Na koniec dodajemy olej.
- Mieszamy twarożek z cukrem i cukrem waniliowym.
- Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
- Na połowie każdego rozkładamy farsz, składamy na pół, a później jeszcze raz na pół, czyli na ćwiartki.
- Ćwiartki smażymy jeszcze raz z obu stron.
UWAGA. Jeśli ciasto jest zbyt płynne, dodajemy mąki; jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleka.
Zapraszam na mojego bloga: https://rurkazkremem01.blogspot.com/