Składniki (2 porcje): - 150 g makaronu (u mnie bezglutenowy) - ok. 400 g filetu z piersi indyka - ok. 200 g pieczarek - 1 ząbek czosnku - 1 średnia cukinia - 1 mały brokuł - ok. 200 g mrożonego szpinaku - kilka pomidorków koktajlowych - przyprawy: 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki tymianku - sól i pieprz - olej kokosowy do smażenia Indyka pokroić w kostkę, przełożyć do pudełeczka, przyprawić i polać łyżką oliwy. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić czosnek i podsmażyć przez około minutę, dodać szpinak i smażyć aż zmięknie, po tym czasie dodać pieczarki, cukinię oraz przyprawy. Brokuł podzielić na różyczki, przepłukać zimną wodą i gotować przez około 8 minut na małym ogniu pod przykryciem. Smażyć przez około 5 minut, na koniec dodać mięso, pokrojone pomidorki koktajlowe oraz makaron. Dziś pomysł na błyskawiczny, kolorowy i bardzo zdrowy obiad, czyli połączenie makaronu z warzywami oraz filetem indyka :)