Krokiety z pieczarkami

Obiad

05.04.2018 17:55

Krokiety z pieczarkami

Składniki: Farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Ciasto naleśnikowe: 250 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana) 2 jaja 2 łyżki oleju sól Panierka: 2 jaja około 1 szklanki bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej. Pieczarki czyścimy i kroimy w drobną kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/07/krokiety-z-pieczarkami.html