Składniki: 1 opakowanie dowolnej mixu sałat (lub szpinaku baby) 300 g wędzonego surowego boczku 5 jajek Sos vinegret: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki octu z czerwonych winogron 1 łyżka musztardy Dijon 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Od boczku odkrawamy skórkę, kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy powoli na małym ogniu, tak aby wytopił się tłuszcz. Czosnek drobno szatkujemy a następnie mieszamy posypujemy solą i za pomocą boku ostrza noża miażdżymy go. W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu w kolejności: czosnek z solą, musztarda, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/04/saatka-z-bekonem-i-jajkami-z-sosem.html