Składniki: Kruche ciasto: 35 dag mąki pszennej 3 łyżki kakao 3 łyżki kakao szczypta soli 1/2 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 3 duże jogurty greckie (40 dag) 8 jaj 3/4 szklanki cukru 2 opakowaniu cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1/2 szklanki oleju Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, kakao i solą. 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego Masę wykładamy na podpieczony spód i pieczemy w 160°C przez 60 minut. Masę wykładamy na podpieczony spód i pieczemy w 160°C przez 60 minut. Masa jogurtowa: Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy jogurt i budynie (w proszku). Masa jogurtowa: Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy jogurt i budynie (w proszku). Sposób wykonania:Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, kakao i solą. Polewa: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i jogurt. Polewa: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i jogurt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C przez 20 minut.