Klopsiki w sosie żurkowym

Malgorzata
Obiad
04.04.2018 9:26
Klopsiki w sosie żurkowym

English version Meatballs with sour rye soup sauce (4 servings) Ingredients: 2 onions, diced 4 tablespoons of butter 1/2 kg of white sausage 2 eggs 4 tablespoons breadcrumbs 2 tablespoons chopped parsley 1 cup sour rye soup 2 tablespoons of flour salt and pepper Preparation: Heat the medium pan over medium heat, add 2 tablespoons butter and onion and cook until lightly brown. Składniki: 2 cebule, pokrojone w kostkę 4 łyżki masła 1/2 kg białej kiełbasy 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka żurku 2 łyżki mąki sól i pieprz Przygotowanie: Pyszne klopsiki z białej kiełbasy z szybkim sosem żurkowym z pewnością przypadną do gustu całej rodzinie, tym bardziej że są bardzo łatwe w przygotowaniu. Zmiksuj mięso w blenderze lub w Tefal Companion przez 30 sekund przy prędkości 10 i wymieszaj z jajkami, cebulką, bułką tartą i pietruszką. Z masy uformuj niewielkie klopsiki i podgotuj w osolonym wrzątku przez 5-7 minut, odcedź. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj 2 łyżki masła i cebulę i podsmaż do zarumienienia. W patelni po cebulce rozgrzej resztę masła, posyp mąką i podsmaż przez chwilę do lekkiego zarumienienia. Add sour rye soup and cook until thickens, season with salt and pepper and mix in meatballs until heated through.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/klopsiki-w-sosie-zurkowym-meatballs-with-sour-rye-soup-sauce/