English version Baked mushroom and cheese sandwich (2-4 servings) Ingredients: - 1 large onion, chopped - 1-2 tbsp vegetable oil - 250 g mushrooms, sliced - 1/2 tbsp flour - 1/2 cup milk - salt and pepper - 1 tsp chopped fresh parsley - 2 tbsp grated Parmesan cheese - 1/2 cup grated melting cheese any kind - 1/2 cup chopped brie or camembert cheese - 4 slices of bread - butter for spreading on bread Preparation: - Heat medium pan with oil add onion and cook until translucent. Składniki: - 1 duża cebula, pokrojona w kostkę - 1-2 łyżki oleju roślinnego - 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki - 1/2 łyżki mąki - 1/2 szklanki mleka - sól i pieprz - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki tartego parmezanu - 1/2 szklanki startego na tarce ulubionego sera żółtego - 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę sera brie albo camemberta - 4 kromki chleba - masło do posmarowania chleba Przygotowanie: Jeśli lubisz tego typu dania polecam także przepyszne tosty z karmelizowaną cebulą, dżemem i brie, tosty z boczkiem, brie i karmelizowaną cebulą, czy tosty z boczkiem, serem i figami – wszystkie obłędne i bardzo serowe 😉 Share the post Kanapki zapiekane z grzybami i serem / Baked mushroom and cheese sandwich Dziś przedstawiam świetny pomysł na szybkie i przepyszne śniadanie lub kolację, idealne na tą porę roku. Szybkie, łatwe i przyjemne kanapki z podsmażonymi z cebulką grzybami, zapieczone pod warstwą mieszanki serów z pewnością zaspokoją apetyt całej rodziny. - Dopraw solą, pieprzem i natką pietruszki i wmieszaj parmezan. - Posmaruj wszystkie kromki masłem i ułóż na blaszce do pieczenia, stroną z masłem do dołu.