Dodatkowo na dekorację baranka: garść blanszowanych płatków migdałowych cukrowa posypka rodzynek na oczy Wykonanie : 1. 2 galaretki rozpuszczamy starannie w 450 ml gorącej wody. Chłodzimy w lodówce ok. 1-2 godziny. 4. Przed podaniem dekorujemy płatkami migdałowymi, robimy oczy z rodzynek i usta z posypki. Marzec był pierwszym moim miesiącem bez wpisu od początku przygody z blogowaniem, i nie jestem z tego powodu zachwycona. Lekkie ciasto o konsystencji jogurtowej pianki wykończone musem z brzoskwiń z dozą blanszowanych płatków migdałowych. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i miksujemy z otrzymanym musem łącząc dokładnie. Składniki : 200 g brzoskwiń z puszki 3 kryształowe galaretki od dr. Oetkera 300 g jogurtu gęstego typu greckiego Uwaga jeśli jogurt jest prosto z lodówki masa będzie szybko tężeć i musicie działać szybko. 3. W momencie gdy galaretka osiągnie pożądaną konsystencję zaczynamy ją ubijać mikserem tak by powstała pianka. Na początek coś mega łatwego, bez pieczenia, i w zupełności nieskomplikowanego. Sporo się u mnie ostatnio działo i niestety odbiło się to na blogowaniu.