Przepis
Składniki:
2 tortille (u mnie o średnicy 30 cm)
6-8 plastrów ulubionej szynki, ja użyłam drobiowej
1 kulka sera mozarella (125 g)
50 g sera cheddar (można zastąpić serem gouda)
suszony rozmaryn
sos:
3 łyżki majonezu
3 łyżeczki musztardy francuskiej
Musztardę wymieszać z majonezem.
Obie tortille podgrzać z obu stron na suchej patelni. Położyć na blacie i posmarować równomiernie sosem. Resztę sosu zostawić. Na tortilli rozłożyć plastry szynki.
Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na tortilli. Posypać odrobiną suszonego rozmarynu.
Tortillę zawinąć ciasno w rulon.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220oC (górna i dolna grzałka) do zarumienienia, około 15-20 minut. Pokroić na paski o grubości około 3 centymetrów. Podawać na gorąco z pozostałym sosem majonezowo- musztardowym.
Smacznego.