Rollsy z serem i szynką

Krzysztof
Przepisy
25.04.2014 8:31
Rollsy z serem i szynką

Przepis

Składniki:

2 tortille (u mnie o średnicy 30 cm)

6-8 plastrów ulubionej szynki, ja użyłam drobiowej

1 kulka sera mozarella (125 g)

50 g sera cheddar (można zastąpić serem gouda)

suszony rozmaryn

sos:

3 łyżki majonezu

3 łyżeczki musztardy francuskiej

Musztardę wymieszać z majonezem.

Obie tortille podgrzać z obu stron na suchej patelni. Położyć na blacie i posmarować równomiernie sosem. Resztę sosu zostawić. Na tortilli rozłożyć plastry szynki.

Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na tortilli. Posypać odrobiną suszonego rozmarynu.

Tortillę zawinąć ciasno w rulon.

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220oC (górna i dolna grzałka) do zarumienienia, około 15-20 minut. Pokroić na paski o grubości około 3 centymetrów. Podawać na gorąco z pozostałym sosem majonezowo- musztardowym.

Smacznego.