Muffiny jajeczne z łososiem i szpinakiem

Śniadania
24.03.2018 11:11
Muffiny jajeczne z łososiem i szpinakiem

Muffiny jajeczne z łososiem i szpinakiem składniki na 6 sztuk: - 4 jajka - 2 garście świeżego szpinaku baby (bez ogonków) - 125 g łososia wędzonego na gorąco - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła klarowanego do smażenia - 4 łyżki śmietany 18% - 3-4 łyżki tartego żółtego sera - 1/2 pęczka świeżego koperku - sól, pieprz do smaku - szczypta chili wykonanie: Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. A jeśli nie na święta to myślę, że przepis doskonale sprawdzi się na weekendowe śniadanie gdy w kuchni można spędzić nieco więcej czasu niż w tygodniu. Dziś szybki przepis na sufleciki/muffiny jajeczne, które można z powodzeniem podać na świąteczne śniadanie. To może też być propozycja na lunch, bo taka muffinka świetnie komponuje się z różnego rodzaju sałatami. Być może jest ktoś, kto tak jak ja dopiero teraz zaczyna obmyślać wielkanocne menu i z chęcią wykorzysta jakieś moje propozycje. Dodajemy łososia rozdrobnionego na niewielkie kawałki oraz szpinak i dokładnie mieszamy. Na roztopionym maśle podsmażamy przez chwile posiekaną w kostkę cebulę. Z solą trzeba uważać gdyż sam łosoś już jest dość słony. W miseczce mieszamy jajka ze śmietaną, startym serem oraz posiekanym koprem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przysmakikarolki.blogspot.com/2018/03/muffiny-jajeczne-z-ososiem-i-szpinakiem.html