Wegetariański pasztet z cukinii

Kasia
Wielkanoc
23.03.2018 19:00
Wegetariański pasztet z cukinii

Przed przygotowaniem pasztetu istotne jest, aby dobrze odsączyć cukinię, aby cała masa nie miała zbyt dużo wody – wtedy pasztet nie zrumieni się odpowiednio i będzie miał strukturę smarowidła. Pasztet przygotowałam na wspólnych warsztatach z Michelem Moran, gdzie poznałam przepis na jego pyszną tartę z łososiem. Oczywiście możecie kombinować z różnymi dodatkami – myślę, że doskonała byłaby także żurawina czy na przykład ziarna słonecznika. O dziwo, pasztet smakował również mojemu narzeczonemu – naczelnemu mięsożercy, także to jedna z lepszych rekomendacji 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2018/03/wegetarianski-pasztet-z-cukinii/