Składniki: (ok. 50 szt.) - 150 g. mąki ze zmielonej tapioki - 150 g. mąki ryżowej - 40 g. mąki kokosowej - 30 g. skrobi ziemniaczanej - 3 łyżki zimnej wody - 80-100 g. cukru - 200 g. wiórek kokosowych + ok. 5 łyżek do obtaczania - 160-170 g. kremu kokosowego (85% ekstraktu z kokosa, włóż puszkę na kilka godzin do lodówki, użyj tylko gęstej części oddzielonej od wody czyli tzw. krem kokosowy) - 130 g. masła roślinnego Wkładaj do miseczki z wiórkami do obtaczania i naciskaj palcami z jednej a następnie z drugiej strony, aż trochę wiórek się przyklei a ciasteczko będzie miało grubość 1 cm. Na stolnicy wymieszaj wszystkie pozostałe mąki z cukrem i wiórkami kokosowymi. Po wyrobieniu ciasto nie będzie się ładnie lepić w kulę, jest kruche i sypkie.