Kasza gryczana z warzywami

Aneta
Obiad
20.03.2018 18:56
Kasza gryczana z warzywami

Kasza gryczana z cukinią, groszkiem i ciecierzycą / 3 porcje Składniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 400 g cukinii 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki groszku konserwowego 1/3 szklanki ciecierzycy z puszki 50 g grana padano lub parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czarnuszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię myjemy. Tak przygotowaną cukinię z czosnkiem mieszamy z odsączonymi warzywami z puszki, wcześniej przepłukanymi pod zimną wodą. Obiad lub sałatka, bo w obu wersjach zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje wyśmienicie! Odważyłam się połączyć przeróżne smaki z kuchni świata i udało się! Z wielką radością publikuję dzisiaj, po kilku dniach przerwy, nowy przepis! Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Pyszne, kolorowe, z okazji wiosny warto przygotować taki obiad czy sałatkę. Smakuje dobrze także na zimno, w formie sałatki. Przekrawamy wzdłuż na ćwiartki, a następnie kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2018/03/kasza-gryczana-z-cukinia-groszkiem-i.html