Tarta z Karmelizowaną Cebulą, Słodkim Ziemniakiem i Kalafiorem

Joanna
Obiad
21.03.2018 3:46
Tarta z Karmelizowaną Cebulą, Słodkim Ziemniakiem i Kalafiorem

Przed nałożeniem upieczonego I pokrojonego w kostkę ziemiaka, papryki I kalafiora – lekko podpiekamy same ciasto w 160 stopniach C około 5-10 min. - Na lekko podpieczone ciasto nakładamy karmelizowaną cebulę. Słodki ziemniak Kalafior (podpieczony na patelni i lekko posolony ) Czerwona papryka Jarmuż Sól i pieprz Oliwa z oliwek Ser Gruyera Karmelizowana Cebula Oliwa z oliwek Czerwona cebula ( pokrojona w równe talarki) Odrobina soli 2-3 łyżki uprażonego siemienia lnianego Odrobina zimnej wody - W food procesorze mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Dodajemy rozbite jako i pieczemy w 160 stopniach dodatkowe 15-20 minut ( lub do czasu, aż się tarta upiecze i zarumieni). Smażymy na małym ogniu około 20 minut – do czasu, aż cebula uzyska pięknie brązowy kolor. Tarta idealnie smakuję z lekko sałatką – w takim wydaniu sprawdzi się podczas obiadu.