⦁ sok z 1/2 cytryny ⦁ 3 łyżeczki suszonego koperku Galeo ⦁ 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Galeo ⦁ szczypta soli Wykonanie: Łososia doprawiamy solą i sokiem z cytryny, kroimy na cieniutkie paseczki, układamy na wierzchu faszerowanych jajek. Awokado obieramy, usuwamy pestkę, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i rozgniatamy je widelcem na jednolitą masę. Składniki: ⦁ 6 jajek ⦁ 2 dojrzałe awokado ⦁ około 80 g wędzonego łososia Pastę z awokado łączymy z rozdrobnionymi żółtkami, dodajemy suszony koperek Galeo, mieszamy. Ten wpis powstał we współpracy z marką Galeo, która proponuje przyprawy, zioła i kompozycje przypraw bez dodatku glutaminianu monosodowego najczęściej wykorzystywane w polskich kuchniach.