Przepis
Składniki
pieczony filet z kurczaka
1 papryka
2 małe marchewki
1 cebula
1 cukinia
1/2 puszki kukurydzy
2-3 jaja
bukiet sałat z rukolą
6 łyżek stołowych oliwy z oliwek
2 łyżki Ocet winny z białego wina
1 łyżeczka musztardy miodowej w opakowaniach szklanych Dijon
Majeranek w torebce
Papryka ostra w torebce
Pieprz czarny
Pieprz kolorowy
Przepis
ETAP 1
Upiecz wcześniej kurczaka w całości lub same piersi zamarynowane w sosie vinaigrette.
ETAP 2
By przygotować dressing połącz ocet z musztardą.
ETAP 3
Ubijając trzepaczką dolewaj powoli ocet, by powstał gładki, jednorodny sos.
ETAP 4
Dopraw majerankiem, ostrą papryką, Bukietem Smaku oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
ETAP 5
Oczyść paprykę i pokrój w plastry.
ETAP 6
Marchewkę obierz i również pokrój w plasterki.
ETAP 7
Cebulę pokrój w krążki.
ETAP 8
Otocz sosem vinaigrette, umieść w naczyniu żaroodpornym w zapiekaj w temperaturze 180°C.
ETAP 9
Po około 10-15 minutach dodaj pokrojoną w talarki i również zamarynowaną w sosie vinaigrette cukinię.
ETAP 10
Po 5-10 minutach dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojonego na plastry kurczaka.
ETAP 11
Piecz kolejne 10 minut.
ETAP 12
W międzyczasie ugotuj jaja na twardo.
ETAP 13
Wyłóż bukiet sałat na talerz.
ETAP 14
Dodaj upieczone warzywa oraz mięso i ćwiartki jajka.
ETAP 15
Skrop dodatkowym sosem vinaigrette i oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.