Sałatka z jajkiem

Krzysztof
Sałatki
19.05.2014 10:15
Sałatka z jajkiem

Przepis

proporcje na 2 porcje

2 duże garście liści szpinaku

1 duży pomidor, najlepiej malinowy

2 jajka

1 plaster boczku

kilka plasterków parmezanu

oliwa

ocet balsamiczny

Jajka ugotować na twardo, ostudzić.

Boczek upiec w piekarniku, przełożyć na ręcznik papierowy, po wystudzeniu połamać. Ewentualnie pokroić w wąskie paski i podsmażyć na patelni, a potem odsączyć na ręczniku papierowym.

Pomidory pokroić w kostkę.

Wymieszać szpinak, pomidory, boczek, ćwiartki jajek, dodać kilka plasterków (shavings) parmezanu, doprawić oliwą i octem balsamicznym.

Źródło: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2014/05/saatka-z-jajkiem.html