Dzięki temu za każdym razem będą smakować inaczej :) Proste batony granola Drukuj przepis Składniki ► masło orzechowe/z nerkowców/migdałowe [100 g / 4 łyżki] ► miód/syrop klonowy/syrop z agawy [100 g / 4 łyżki] ► płatki owsiane [160 g / 1,5 szklanki] Można to zrobić w rondelku, na małym ogniu często mieszając lub w mikrofali w 10-15 sekundowych interwałach, także mieszając po każdym ponownym włączeniu. To idealna, szybka przekąska w drodze, do kawy a nawet w góry. Z tym łatwym przepisem możecie przygotować je w domu, dużo taniej, prościej i zdrowiej. Do masy wrzucić płatki, wymieszać porządnie, aby wszystkie płatki były pokryte. Pewnie kojarzycie sklepowe batony granola – wypełnione bakaliami, kokosem i czekoladą, chrupiące, sycące i słodkie.