Drukuj przepis Składniki ► mąka [150 g / 1 lekko czubata szklanka o pojemności 250 ml] ► kakao [4 łyżki / 40 g] ► proszek do pieczenia [2 łyżeczki] ► cukier [200 g / 1 szklanka] ► masło [150 g / 3/4 kostki] ► mleko [62 ml / 1/4 szklanki] ► jajka [3 sztuki w rozmiarze L] W szerszej blaszce ciasto będzie gotowe po 30 min, jeśli będziecie piekli w mniejszej tortownicy lub keksówce, powinno być idealne po 35-40 min. Smacznego! Piec w 180 stopniach przez 30-40 min (sprawdzić patyczkiem do szaszłyków czy ciasto nie jest surowe w środku). To wspaniałe ciasto sezonowe – do środka można wkroić jabłka, gruszki, na wierzch dodać wiśni, truskawek, malin. Przygotowanie W rondelku podgrzać cukier z masłem i mlekiem, na małym ogniu do momentu, aż masło całkowicie się rozpuści. Oddaję więc ukochany przepis w Wasze ręce i mam nadzieję, że będzie Wam służył :) źródło przepisu (lekko zmodyfikowany :)): Puszyste ciasto czekoladowe Nie do końca biszkopt, nie do końca murzynek. Delikatne i leciutkie ciasto czekoladowe, które piekę od lat i zawsze wychodzi tak samo pyszne. Sama się dziwię, że jeszcze nie było tego przepisu na blogu.