JAJECZNICA Z RUKOLĄ SKŁADNIKI: dwa jajka, szynka, chleb żytni, rukola, pomidory, olej kokosowy przyprawy: sól, pieprz… WYKONANIE: Na patelni rozpuść olej kokosowy, dodaj szynkę, pomidora. JAJKO SMAŻONE SKŁADNIKI: jajko, olej kokosowy, kawałek boczku, chleb tostowy, pomidor, przyprawy: sól, pieprz… WYKONANIE: Na patelni rozpuść trochę oleju kokosowego, następnie usmaż jajko. Aha, jeszcze jedna ważna kwestia – na takie posiłki stać będzie każdą “biedną studentkę i spokojnie można je przygotować nawet w małej kuchni znajdującej się na terenie akademiku. OMLET Z SZYNKĄ, POMIDOREM I OLIWKAMI SKŁADNIKI: szynka, pomidor, oliwki, olej kokosowy do smażenia, przyprawy: sól, pieprz… WYKONANIE: Na patelni rozpuść odrobinę oleju kokosowego. Gdy nasz omlet od spodu się zetnie, a u góry będzie jeszcze w postaci płynnej dodaj pomidory i oliwki. W misce lub kubku wymieszaj ze sobą dwa jajka, dodaj do nich ulubionych przyprawy. Wlej masę jajeczną na patelnię, ustaw ogień na bardzo mały i przykryj patelnię przykrywką. MOZARELLA Z POMIDOREM SKŁADNIKI: ser mozarella, średni pomidor, chleb żytni, przyprawy: bazylia, zioła prowansalskie, opcjonalnie: ocet balsamiczny. Wszystkie produkty dostaniecie w każdym sklepie, a przygotowanie powyższych śniadań jest banalnie proste i nie wymaga dużej ilości czasu. Ja dodałam do swojego śniadania plasterek boczku – nie mogłam się oprzeć. Jeśli masz oliwki, możesz je dodać, ja akurat o nich zapomniałam, ale gwarantuję, że są świetną opcją. Pokazałam Wam to co gości na moim talerzu najczęściej i co najbardziej jeść lubię. Użyj ulubionych przypraw – u mnie jest to bazylia i zioła prowansalskie. Pomidory pokrój na ćwiartki i dopraw je przyprawami. Dodam, że nie stosuje żadnej diety, nie wyliczam ile kalorii jem.