Wersja do druku Ilość - 2 sztuki Składniki: - 2 kawałki pieczywa (ja miałam chleb graham) - porządna garść liści szpinaku - kawałek wędzonego tuńczyka - plasterek sera feta (prawdziwego, nie sera typu feta z krowiego mleka) - trochę posiekanego szczypiorku - odrobina oliwy - opcjonalnie pół papryczki chilli Brzmi trochę wykwintnie, trochę szalenie, ale w rzeczywistości jest proste w przygotowaniu, a jak się postarasz, to na składniki też nie wydasz fortuny 🙂 Przepis dotyczy dwóch sztuk, ale są one tak intensywne w smaku, że polecam na śniadanie zjeść właśnie taką ilość np. z jajkiem sadzonym i będzie super! Na patelnię wlej odrobinę oliwy (ja użyłam tej od grzanek), wrzuć na nią szpinak i chilli, podsmażaj aż liście szpinaku zmiękną. Częściej chwytam za wędzonego pstrąga łososiowego, ale dzisiaj mam zupełnie inną propozycję, która pozostaje w temacie wędzonych ryb. Połóż tak przygotowany chleb na suchej, rozgrzanej patelni i zrumień z obu stron. Przełóż szpinak z chilli na grzanki.