Składniki: - 8 pieczarek - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki masła klarowanego – polecam Sertop - 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki - 5-6 listków świeżej bazylii - odrobina soli - świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obieramy, pozbawiamy ogonków i kroimy na pół. Proste, pyszne, idealne jako dodatek do sucharków, świeżego pieczywa lub jako jedna z przekąsek na przyjęciu (wato je wówczas przygotować w większej ilości). Jeśli macie malutkie pieczarki możecie je przygotować w całości, będą jeszcze lepiej prezentować się na stole 😉 Spróbujcie. Po tym czasie dodajemy do pieczarek posiekane listki świeżej bazylii, zostawiamy jeszcze na 2-3 minuty pod przykryciem. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut, z raz czy dwa można przemieszać nasze pieczarki.