Składniki: - jajka - w zależności od poziomu głodu - sól - parmezan lub inny ulubiony ser - dowolne dodatki (u mnie pomidorki papryczkowe, rukola, olej pistacjowy) Wkładamy do piekarnika na ok 3 minuty, nie odchodzimy daleko, bo białka mogą szybko się spalić. A poraz kolejny byłam pewna, że znam już wszystkie patenty na jajka. Mino, że przygotowanie może wydawać się skomplikowane, trwa tyle co zrobienie sadzonego. Białka oddzielamy od żółtek (każde żółtko w oddzielnym naczyniu). W każdym z gniazd powinno znaleźć się wgłębienie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką pianę formując gniazda. Do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2018/03/sniadanie-mistrzow-jajka-w-chmurce.html