wołowina z rękawa

Marta
Obiad
18.03.2017 21:17
wołowina z rękawa

Składniki: - 0,5 kg mięsa wołowego z łopatki lub karku - 3 małe cebule marynata: - 4 posiekane ząbki czosnku - pieprz czarny grubo mielony - łyżka octu balsamicznego - dwie łyżki sosu worcestershire - 0,5 szklanki oliwy Wołowinę kroimy w grubą kostkę i przekładamy do miski. Efekt przeszedł moje oczekiwania i utwierdził, w i tak już głębokim przekonaniu, że prostota ma w sobie ogromną moc. Dlatego wybrałam bezpieczną opcję dla leniwych - czyli marynata i pieczenie w rękawie. Szczelnie zamykamy i zostawiamy minimum na jedną noc w lodówce. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki godzinę przed pieczeniem, aby nabrało temperatury pokojowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2017/03/woowina-z-rekawa.html