Idealne frytki bez tłuszczu !!jak belgijskie!!

Marta
Przekąski
05.08.2016 19:16
Idealne frytki bez tłuszczu !!jak belgijskie!!

Frytki ultra cienkie i długie jak z Maka, frytki grubo krojone i i króciutkie jak z bugerowni, karbowane, proste, pieczone, smażone, domowe, z fast foodu- możliwości jest masa. Składniki: - kilogram średnich, w miarę równych młodych ziemniaków - 2 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki cukru brązowego (jeżeli nie mamy brązowego- może być biały) - 1,5 łyżeczki soli (u mnie himalajska) Przekładamy do miski, dodajemy olej, dwie łyżeczki cukru i 1,5 łyżeczki soli, dokładnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smakują jak belgijskie, a są szybsze, a co najważniejsze możemy jeść bez wyrzutów sumienia, bo są prawie bez tłuszczu. Sos: - dwie łyżki majonezu light - dwie łyżki ketchupu - sól (do smaku) - łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na jeden z najwyższych poziomów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/08/idealne-frytki-bez-tuszczu.html