Składniki na ok 12 szt: 2 banany, 1 jajko, 150 ml mleka krowiego lub roślinnego, 200 g zmielonych migdałów, 50 g mąki tortowej orkiszowej, 6 łyżek syropu klonowego, 2 kostki startej gorzkiej czekolady, płaska łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj trzepaczką rózga i umieść w sylikonowych foremkach do muffinek. Podoba mi się w nim to, że nie mikser jest zbędny – czyli mniej do zmywania 😉 Migdałowe muffinki są bardzo syte, więc bez obaw – wiele ich na raz nie zjecie 🙂 A jeśli chcecie poznać przepis na cudowne babeczki marchewkowe, to zapraszam do pobrania bezpłatnego E-booka z 10 przepisami na warzywne przekąski na słodko i nie tylko 🙂 Ps. Ten okazał się być strzałem w dziesiątkę – dzieci zajadają się tymi babeczkami na drugie śniadanie lub podwieczorek. Polecam Twojej uwadze również: Biszkopt z migdałów Ciasto marchewkowe ze zmielonymi migdałami Ciasto marchewkowe z kremem Muffinki czekoladowo-rumowe (Odwiedzono 1 715 razy, 1 wizyt dzisiaj)