Twarożek z tofu – wiosenny i pyszny

Zjem
Fit
09.05.2019 14:21
Twarożek z tofu – wiosenny i pyszny

Składniki: • miękkie tofu silken – 340g (możesz je kupić tu – KLIK), • kilka łyżek mleka kokosowego (przepis na domowe – KLIK), • pęczek rzodkiewki, szczypiorku lub poszatkowana cebulka, • do smaku sól i pieprz Przygotowanie: Zupa krem z batatówhttps://www.zjem-cie.pl/zupa-krem-z-batatow/ Pizza z kalafiora https://www.zjem-cie.pl/pizza-z-kalafiora/ Pyszne wegańskie ciasto z kruszonką i śliwkamihttps://www.zjem-cie.pl/weganskie-ciasto-z-kruszonka-i-owocami/ Bezy bez jajekhttps://www.zjem-cie.pl/weganskie-bezy-z-aquafaby/ Wegański chleb bananowyhttps://www.zjem-cie.pl/chleb-bananowy-weganski/ Oszczędna szarlotka na kruchym cieście – łatwa w przygotowaniu, tania i bez jajek. Mogę Ci w tym zakresie zaproponować dwa warianty: mleko kokosowe gotowane – bardzo aromatyczne i trwałe, do tygodnia można je przechowywać w lodówce. Przepis znajdziesz tu – KLIK. – bardzo aromatyczne i trwałe, do tygodnia można je przechowywać w lodówce. Twarożek z tofu – rady: Do przygotowania tego twarożku użyłam miękkiego tofu, które dzięki swojej jedwabistej konsystencji jest wręcz idealne do tego celu. mleko kokosowe RAW – czyli surowe, za to bardzo szybkie w przygotowaniu (1-na minuta). Twarde tofu możesz też zblendować z przyprawami i mleczkiem kokosowym – powstanie wówczas puszysty gładki serek. Mleko kokosowe może być z puszki lub z kartonika, ale ja zachęcam Cię do wykonania własnego. Liczę, że tym razem będzie podobnie 🙂 Twarożek z tofu – przepis: Dodaj do niego startą na dużych oczkach rzodkiewkę, sól, pieprz i odrobinę mleka kokosowego – u mnie to były 2 łyżki. Wówczas pokrusz je w palcach, dodaj mleko kokosowe (ok 5 łyżek), pozostałe dodatki i całość rozgnieć widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/twarozek-z-tofu/