Składniki na około 15 - 16 sztuk: - 100 g serka mascarpone - 100 g białej czekolady - 50 g wiórków kokosowych - 1 łyżka likieru kokosowego - opcjonalnie - skórka otarta z 1 limonki, wyszorowanej i sparzonej - sok z połowy limonki Z masy formować trufle o wielkości niewielkiego orzecha włoskiego ( średnica około 3 cm ), obtaczać w wiórkach kokosowych, odkładać na talerz lub umieszczać od razu w specjalnych papilotkach na pralinki. Naczynie z masą przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około godzinę, lub po prostu do momentu, aż masa stężeje na tyle, że będzie można formować z niej kulki. Oto sposób na spożytkowanie resztek serka mascarpone i wiórków kokosowych, zalegającej w szafce białej czekolady, a także proszącej się wręcz o wykorzystanie limonki... Skórka z limonki dodatkowo je aromatyzuje i...nie wiem czy to dobre porównanie, ale dla mnie te trufle smakują tak...wiosennie Słodkie, ale jednocześnie kwaskowe, dzięki sokowi z limonki, który sprawia, że trufle są przyjemnie orzeźwiające i nie są mdłe.