Składniki: (2 porcje) - 200 g.makaronu z algami morskimi (spiruliną) - 16 szt. surowych krewetek 16/20 - garść orzeszków pini - pół papryczki chili - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki masła - 75 ml. białego wytrawnego wina - 5 ząbków czosnku - garść posiekanej natki pietruszki - sól - świeżo mielony pieprz - parmezan lub grana padano do posypania Krewetki oczyść z pancerzy i jelit. Makaron wrzuć na osolony wrzątek, gotuj około 8 minut. W tym czasie rozgrzej na patelni oliwę. Smaż 1 minutę i odwróć krewetki na drugą stronę. Zdejmij z ognia i wmieszaj w makaron zimne masło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2018/03/makaron-z-algami-morskimi-z-krewetkami.html