Składniki (na 20-24sztuki): 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 1 szklanka wiórków kokosowych 3 łyżki syropu z agawy (lub 2 łyżki cukru) 20-24 blanszowane migdały wiórki kokosowe do obtoczenia kulek (ok 2/3 szklanki) Z tą jednak różnica, że moje rafaello przygotowałam na bazie kaszy jaglanej, więc każda słodka kaloria jest bardziej zdrowa, niż w tradycyjnych pralinkach. W połowie gotowania dosłodzić do smaku syropem lub cukrem, gotować bez przykrycia, często mieszając, żeby kasza się nie przypaliła. Kaszę opłukać i przelać wrzątkiem, wsypać do mleka, przykryć, gotować na małym ogniu przez 20 minut. Kulki obtoczyć w wiórkach, ułożyć na talerzu, schłodzić w lodowce. Po ok 20 minutach gotowania kasza powinna już być miękka i wchłonąć cały płyn.