Racuchy z jabłkiem

Justyna
Śniadania
06.03.2018 9:07
Racuchy z jabłkiem

Składniki: - szklanka mleka - 25g drożdży - 2 1/4 szklanki mąki - łyżka cukru waniliowego - 1/4 szklanki cukru - łyżeczka cynamonu - 3 nieduże jabłka - 2 łyżki oleju + do smażenia - 1 jajko - łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) Przygotowanie: - szklanka mleka - 25g drożdży - 2 1/4 szklanki mąki - łyżka cukru waniliowego - 1/4 szklanki cukru - łyżeczka cynamonu - 3 nieduże jabłka - 2 łyżki oleju + do smażenia - 1 jajko - łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) Przygotowanie: Mleko podgrzać (do 40st - ma być ciepłe, ale nie parzyć), rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże. Mleko podgrzać (do 40st - ma być ciepłe, ale nie parzyć), rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 50-60 min. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 50-60 min. Wierzch posypać łyżką mąki i odstawić zaczyn do wyrośnięcia (na ok 10 min). Wierzch posypać łyżką mąki i odstawić zaczyn do wyrośnięcia (na ok 10 min).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneblogowanie.blogspot.com/2018/03/racuchy-drozdzowe-z-jabkiem.html