ŚLIWKÓWKA

Magdalena
Przetwory
22.02.2018 23:55
ŚLIWKÓWKA

Przepis na tę nalewkę pochodzi z książki Chemia praktyczna z 1970 roku, którą znalazłam u mojego dziadka i został on lekko zmodyfikowany przez mojego męża - speca od nalewek w naszym domu 😉 Przepis na tę nalewkę pochodzi z książki Chemia praktyczna z 1970 roku, którą znalazłam u mojego dziadka i został on lekko zmodyfikowany przez mojego męża - speca od nalewek w naszym domu 😉 P.S. Więcej sprawdzonych przepisów na nalewki w e-booku ⇨ Najlepsze Domowe Nalewki Składniki: Składniki: - 2 kg śliwek (u mnie: węgierki) - 1 l spirytusu - 500 ml wody - 500 g cukru - 1-2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Śliwki dokładnie myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i układamy w dużym słoju (4-5 litrowym). Śliwkówka to nalewka ze śliwek i należy ona do nalewek słodkich, czyli raczej jest to trunek do degustacji, niż do picia 😉 Mocno owocowa, o intensywnym smaku śliwek z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom słodkich alkoholi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/02/sliwkowka.html