Zazwyczaj gotuję czerwoną fasolę i dopiero potem przyrządzam zupę, ale dziś nie miałam czasu i padło na fasolę z puszki i też wyszło bardzo smacznie 🙂 Składniki na 3-4 porcje: – 200g wołowiny – 700ml wywaru wołowego – 1 cebula – 2 puszki czerwonej fasoli – garść (porządna) orzechów włoskich – 1 łyżka soli – 1-1,5 łyżeczki papryki ostrej – garść posiekanej kolendry – 2 łyżki oliwy Wołowinę ugotować, wywar przecedzić. Chcę podzielić się z Wami przepisem na Łobachaszu- Ormiańską zupę z czerwonej fasoli z orzechami włoskimi, lekko zmodyfikowaną przez moją rodzinę To jedna z moich ulubionych zup, którą uwielbiam i polecam do wypróbowania. Dodać drugą puszkę fasoli (razem z płynem) i puree z fasoli do cebuli, wlać przecedzony wywar, dodać posiekane orzechy i pokrojoną w kostkę wołowinę. Fasolę z jednej puszki (razem z płynem) przelać do miseczki i zblendować.