Jest to też świetny patent, gdy zostało nam usmażonych naleśników z poprzedniego dnia... filet z kurczaka (ok. 300 g) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki bulionu/wody 100 g sera parmezan 100 g sera ementaler lub gouda 50 g sera camembert 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny olej do smażenia Dodatkowo: 8 naleśników ⇨ przepis na idealne ciasto naleśnikowe Wykonanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Dość kaloryczny, ale pyszny! Sos wychodzi bardzo kremowy o intensywnym i wyrazistym smaku, dlatego świetnie komponuje się z delikatnymi w smaku kawałkami fileta z kurczaka. Makaron ala tagliatelle przygotowany z naleśników, podany z sosem serowym z dodatkiem kawałków kurczaka. Sos serowy wykonany został na mleku oraz śmietance kremówce z trzech rodzajów sera - parmezanu, camemberta oraz ementalera lub goudy. Gotowy naleśnikowy makaron wrzucamy na patelnię z sosem serowym. Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny oraz dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy na patelnię z kurczakiem i dodajemy wszystkie sery. jeżeli mamy w całości to również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Usmażone naleśniki zwijamy w rulon i tniemy na paski o grubości około 2 cm.