Na niej za pomocą łyżki kłaść po 1 łyżce czekolady i lekko rozpłaszczać żeby utworzyły się cienkie, płaskie kółka ( mi wyszło 9).Czekoladę z deską odstawić w zimne miejsce - lodówka ( lub balkon w zimie).Po schłodzeniu oddzielić plasterki czekolady od foli i trzymać w zimnym miejscu podczas smażenia plackówNa patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki wykładać ciasto formując płaskie placuszki o większej średnicy niż plasterki czekolady ( zostawiając ok 1-1.5 cm obwódkę).Na placuszkach położyć kawałki czekolady i wierzch znów przykryć ciastem, tak żeby przykrył czekoladę. Wasze dzieci pokochają to śniadanie:)1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru1 jajko3/4 szklanki mleka1 gorzka czekoladaolej do smażeniaMąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, w jednej misce. W drugiej misce wymieszać jajko z mlekiem - przelać do suchych składników i zmiksować na gładką masę.