Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami

Karolina
Zupy
20.02.2018 13:09
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami

Gdy kurczak już ugotowany, pora wyjąć go z wywaru, a do wywaru dodać kostkę rosołową i ją rozpuścić– wywar sam w sobie jest za chudy i za mało treściwy, gotowaliśmy przecież nie rosół, a tylko samo mięso. Do mięsa dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy je w garnku 2 litrami zimnej wody i stawiamy na małym ogniu, pod przykryciem. Kości wyrzucamy, a mięso bardzo drobno kroimy w poprzek włókien. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i następnie kroimy: marchew, białą część pora i pietruszkę w zgrabne półplasterki. Selera naciowego – w plasterki około 3-4mm grubości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/kremowa-rozgrzewajaca-zupa-z-kurczakiem-i-warzywami/