Szynka w sosie miodowo-musztardowym Składniki: szynka (ok 1 kg) 1 cebula 1 łyżka oleju MARYNATA 3 łyżki oleju 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1 Do marynaty przełożyć cebulę z patelni, na patelnię wylać szklankę wody i opłukać wszystkie soki z patelni, przelać do marynaty, wymieszać, dodać jeszcze 1/2 szklanki wody. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę aż będzie miękka, odsunąć trochę na bok, i przełożyć na patelnię szynkę (marynatę zachować). Składniki marynaty wymieszać, obtoczyć w marynacie szynkę i wstawić na noc do lodówki. czubata łyżka miodu 2 ząbki czosnku posiekane 1 łyżeczka słodkiej papryki sól,pieprz
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/12/szynka-w-sosie-miodowo-musztardowym.html