ta smakuje mi bardziej, aczkolwiek … ponownie utwierdzam się w przekonaniu, że wolę po prostu inne;) 200 g szynki wieprzowej około 150 g żółtego sera 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki majonezu 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Szynkę kroimy na niewielkie paseczki. Nie może być zbyt miękki, nie powinien się kleić, ma nam po prostu smakować, a nie przeszkadzać;) Po zrobieniu Sałatki z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem, której jak pisałam, nie miałam okazji spróbować dobrze schłodzonej, postanowiłam dać jej jeszcze jedną szansę i przygotować podobną. Dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz kukurydzę (osączoną z zalewy). Przyznam się Wam, że do sałatek z tartym serem podchodzę dość sceptycznie. Zrezygnowałam też z kwaśnej śmietany, przygotowując sałatkę z samego majonezu. Tym razem wędzonego kurczaka zastąpiła szynka konserwowa, a cała sałatka została wzbogacona o dodatek czerwonej fasoli.