Kurczak z kaszą jaglaną i warzywami

Ewa
Obiad
26.06.2017 11:28
Kurczak z kaszą jaglaną i warzywami

Z podanych składników wychodzi całkiem spora porcja, ale nic to – na zimno danie smakuje jak pyszna sałatka, więc nic się nie zmarnuje – pomysł na kolację mamy z głowy;) kaszy jaglanej 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie 2 cebule puszka kukurydzy 3-4 ząbki czosnku sos sojowy sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa do gyrosa Wsypujemy do niej kaszę wraz z cebulą i gotujemy na małym ogniu, aż do miękkości (kasza powinna jednak pozostać sypka), staramy się nie mieszać w trakcie gotowania. Na patelni, na której smażyło się mięso przesmażamy pokrojone cebule. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy na nim paprykę. Paprykę kroimy w kostkę, cukinie na ćwiartki. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Kaszę przelewamy wrzącą wodą, osączamy na sicie. Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. W międzyczasie zagotowujemy 3 szklanki wody, którą lekko solimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/06/26/kurczak-z-kasza-jaglana-i-warzywami/