Szybka zupa meksykańska

Malgorzata
Zupy
20.02.2018 9:34
Szybka zupa meksykańska

Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w większą kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 puszka 400 g krojonych pomidorów 1 puszka 400 g czerwonej fasoli 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 upieczona lub ugotowana pierś z kurczaka, podzielona na mniejsze kawałki sok z 1 limonki lub cytryny 1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej garść posiekanych listków kolendry kwaśna śmietana do podania sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i paprykę i smaż, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. English version Easy mexican soup (2-3 servings) Ingredients: 2 tablespoons vegetable oil 1 onion, diced 1 red pepper, cut into large dice 2 cloves of garlic, minced 2 teaspoons of ground chilli 1 teaspoon of ground coriander 1 teaspoon of ground cumin 1 can 400 g of diced ​​tomatoes 1 can 400 g of red beans 300 ml of chicken or vegetable stock 1 roasted or boiled chicken breast, cut into smaller pieces juice of 1 lime or lemon 1/2 of red chilli pepper, finely chopped a handful of coriander leaves, chopped sour cream for serving salt, pepper and sugar to taste Preparation: Heat the oil in a medium saucepan, add onions and peppers and cook, stirring occasionally, for 10 minutes. Dodaj pomidory, fasolę wraz z zalewą i bulion i uruchom program P2 slow cook na 25 minut, po czym dopraw solą, pieprzem i cukrem w razie potrzeby. Dziś przedstawiam przepis na coś ekstra rozgrzewającego 😉 Pyszna, gęsta i sycąca zupa meksykańska, z dodatkiem chilli i kurczaka z pewnością rozgrzeje każdego w te mroźne dni. Następnie dodaj pomidory, fasolę wraz z zalewą i bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 20-25 minut, po czym dopraw solą, pieprzem i cukrem w razie potrzeby. W międzyczasie wymieszaj kurczaka z sokiem z limonki, chilli i kolendrą. W międzyczasie wymieszaj kurczaka z sokiem z limonki, chilli i kolendrą. Serve the soup with prepared chicken and a tablespoon of cream. Preparation for TC: Add the oil into a Tefal Companion bowl fitted with stirrer, add onion, peppers, garlic and spices and run the P1 slow cook program for 10 minutes. Przygotowanie TC: Do misy Tefal Companion wyposażonej w mieszadło wlej olej, włóż cebulę, paprykę, czosnek i przyprawy i uruchom program P1 slow cook na 10 minut. Add the tomatoes, beans along with stock and run the P2 slow cook program for 25 minutes, then season with salt, pepper and sugar if necessary.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/szybka-zupa-meksykanska-easy-mexican-soup/