Odstawić ciasto na 15 min. Białe ciasto 500 ml mleka 300 g mąki 3 jajka 50 g oleju 3 łyżki cukru Mleko roztrzepać z jajkami. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. Żródło :Готовим с Ириной Хлебниковой Zielone ciasto 150 g świeżego szpinaku 350 ml mleka 200 g mąki pszennej 3 jajka 50 g oleju 3 łyżki cukru Kiedy kończy się ciasto ciemna zieleń można na koniec dolać odrobinę ciasta białego i powstanie czwarty jaśniejszy zielony kolor. Na blogu w zakładce ciasta znajdziecie jeszcze inne torty zrobione z naleśników. Na suchej patelni smażymy naleśniki o średnicy 20 cm z każdego koloru. Tak możemy utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Szpinak sparzyć wrzątkiem przez około 5 minut i odcedzić na sicie, a następnie włożyć go do blendera, wlać mleko i zmiksować. Do trzeciej miski odlewamy jedną chochelkę ciasta zielonego i dwie chochelki ciasta białego. Jeśli przygotujecie danie z mojego przepisu podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Dodać pozostałe składniki i wymieszać rózgą kuchenną aż ciasto będzie gładkie.