Pączki z marmoladą

Renata
Desery
08.02.2018 18:44
Pączki z marmoladą

Zanurzyć ostudzone pączki z jednej strony w lukrze, przełożyć je na kratkę i posypać podprażonymi, na suchej patelni wiórkami kokosowymi albo innymi ulubionymi dodatkami. Zanurzyć ostudzone pączki z jednej strony w lukrze, przełożyć je na kratkę i posypać podprażonymi, na suchej patelni wiórkami kokosowymi albo innymi ulubionymi dodatkami. Pączki 90 dkg mąki 7 dkg drożdży 15 dkg cukru (7 łyżek) 0,5 l mleka 9 żółtek 2 jajka 15 dkg masła cukier waniliowy sól marmolada Smażyć w głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor .Do głębokiego talerzyka wsypać cukier puder i dolać odrobinę gorącej wody. Domowe pączki nie mają sobie równych i nie ważne że nierówne, z cukrem czy z lukrem. Żółtka i jajka ubić z pozostałym cukrem, dodać do mąki razem z wyrośniętym zaczynem, resztą mleka i cukrem waniliowym. Pączki z marmoladą to must have w każdy tłusty czwartek w moim domu. Z przyjemnością przekazuję Wam sprawdzony przepis na domowe, pyszne i niezawodne tradycyjne pączki . Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać odrobinę mleka i mąki do uzyskania gęstości śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pieguskowakuchnia.pl/paczki-z-marmolada/
Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa kuchnia

Renata