Czekoladowa rolada w serduszka

Renata
Ciasta
09.02.2018 12:31
Czekoladowa rolada w serduszka

Polecam na romantyczną kolację, na walentynki albo po prostu do kawki 🙂 CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła czerwony barwnik Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl + 1 łyżka cukru 60 g roztopionego masła 1/2 szkl mąki tortowej 1/4 szkl kakao Krem: opakowanie mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać na płaski talerz i pozostawić do stężenia. Upieczony biszkopt przełożyć z papierem na ściereczką kuchenną, ostrożnie zdjąć papier i przewrócić na drugą stronę. W między czasie przygotować krem: śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto na przygotowany wcześniej papier do pieczenia z serduszkami. W misce utrzeć żółtka z cukrem na puszystą pianę. W małej miseczce wymieszać łyżką białko, cukier i mąkę na jednolitą masę. Przygotować biszkopt: ubić białka z łyżką na sztywną pianę. Zwinąć dość ciasno w roladę i wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej 2 godziny. Podawać z ulubiona kawą:). CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA was last modified: by

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pieguskowakuchnia.pl/czekoladowa-rolada-w-serduszka/