Łapcie przepis! Faszerowana papryka – składniki W sumie, to mogłabym napisać, że możecie wykorzystać wszystko to, co macie aktualnie w lodówce, ale skupmy się na tym, z czego powstała moja, faszerowana papryka: 1 papryka filet z kurczaka kilka pieczarek szpinak mozarella lub serek wiejski light natka pietruszki, i szczypior Jak zrobić faszerowaną paprykę? Na patelni, na oleju kokosowym (jakże by inaczej 😉 ) podsmażamy kurczaka, pieczarki, i szpinak – ten dodajemy na końcu. Wiecie, w zasadzie wszystko zależy od tego, czy lubicie, żeby była chrupiąca, czy też macie ochotę na bardziej rozgotowaną. No i tak, w tym piekarniku, niech sobie posiedzi nasza faszerowana papryka przynajmniej 20 minut – przy opcji chrupiącej. Wypełniamy tym naszym farszem paprykę – oczywiście wcześniej go doprawiając, i układamy ją w naczyniu żaroodpornym. Jedna mówi o tym, że wystarczy ustawić piekarnik na 180 stopni, grzałka góra i dół, i gitara 😉 Pamiętajcie, że tak naprawdę, to możecie nafaszerować tą paprykę wszystkim tym, czym tylko chcecie. Kroimy też drobno natkę pietruszki i szczypiorek, dorzucamy na patelnię, i już tylko trochę podsmażamy. Ja wybieram tą pierwszą opcję, dlatego skracam czas jej pieczenia – ale Wy, możecie do odpowiednio wydłużyć.