Składniki: 300 g mąki 3 żółtka 125 g śmietany 18 % 50 g (1/4 szklanki) cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo (do smażenia): 1 l oleju lub 4 kostki smalcu 1 kieliszek wódki lub whisky Przygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć na stolnicę, zagnieść ciasto i rozwałkować (grubość zależy od Waszych upodobań smakowych). Na zbliżający się tłusty czwartek mam dla Was przepis na domowy chrust – chyba jeden z najprostszych i najszybszych przepisów na słodką karnawałową przekąskę. Z ciasta wykroić romby, na ich środku zrobić nacięcie i przewlec jeden koniec ciastka przez nie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażyć chrust Poprzedni 1 z 6 Następny Faworki, czy chrust?