Orkiszowe naleśniki z meksykańskim farszem

Martyna
Obiad
05.02.2018 20:58
Orkiszowe naleśniki z meksykańskim farszem

Składniki na farsz: – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych z puszki – 240g fasoli czerwonej z puszki – 140g kukurydzy z puszki – 100g koncentratu pomidorowego – 1 duża cebula – 1/2 – 1 chili, bez pestek – 20ml oleju – 1 łyżeczka słodkiej papryki – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżeczka majeranku – 1 łyżeczka bazylii – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 2 szczypty pieprzu * 🙂 Składniki na naleśniki (ok. 12-14 sztuk): – 500ml wody – 250g mąki orkiszowej – 100ml mleka – 2 jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 25ml oleju – szczypta soli opcjonalnie: kilka kropli tabasco, szczypta pieprzu cayenne Cebulę i chili drobno kroimy i podsmażamy na oleju w głębokim garnku. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą łączymy i smażymy bez dodatku tłuszczu na wolnym ogniu. Dlatego chciałabym zaproponować Wam dzisiaj ich zdrowszą, wytrawną wersję, z mąki orkiszowej, z pysznym mięsnym, meksykańskim farszem. Mięso, pomidory oraz koncentrat dodajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/orkiszowe-nalesniki-meksykansku/