Ciasto marchewkowe – składniki 400 gram marchwi startej na drobnych oczkach 4 jajca 2 łyżki oleju kokosowego płatki owsiane – 130 gram. Polecam jednak mąkę owsianą bo płatki i tak trzeba zmielić łyżka PRAWDZIWEGO miodu łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu Dietetyczne ciasto marchewkowe – przygotowanie wanilia serek naturalny kremowy odtłuszczony słodzik płatki migdałowe Ostudzone ciasto smarujemy mieszanką serka z wanilią i słodzikiem a wierzy osypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy równo godzinę w 180 stopniach – grzałka góra i dół bez termoobiegu. Płatki mielimy – chyba, że wybraliśmy gotową mąkę. Dietetyczne ciasto marchewkowe – krem Czego potrzebujemy? A w wersji z kremem i migdałami nie ma sobie równych. Ciasto wlewamy do małej keksówki lub tortownicy o średnicy 22 cm .